på svenska  paluu etusivulle  tietoa palvelusta  palaute  suurenna   pienennä  
PERUSHAKU
 
valitse kunta
kohteen nimi tai sen osa ?
 
kohteeseen sisältyy
ympäristön nykyluonne
 
KARTTAHAKU
kohteet maakunnittain
Juva Etelä-Savo
Koikkalan kylä
Kuvaus
Koikkalan kylä on Juvan vanhimpia ja tärkeimpiä kyliä, mikä heijastuu yhä aktiivisessa kyläkeskustassa. Koikkala kuvastaa monipuolisesti vauraan maanviljelyskylän rakennetta.

Kylän keskusta on sijoittunut Puumalasta Juvalle johtavan vanhan maantien varrelle Luonterin järven pohjoisen lahdelman rannalle. Koikkalan kylän keskustassa on 1959 rakennettu kyläkirkko ja seurakuntatilat sekä hautausmaa kellotapuleineen. Keskustassa on julkisia rakennuksia mm. kauppa, koulu urheilukenttineen sekä pankki. Kylän maatilat sijaitsevat hajallaan laajoilla peltoaukeilla ja kylälle nimensä antanut Koikkalan säterikartano on loitommalla kylän muista taloista.
 
Historia
Koikkala oli uuden ajan alussa yksi Juvan neljänneskunnista. Koikkalassa käytiin nuijasodan aikana suuri taistelu, kun Juvan miehet liittyivät Koikkalassa leiriään pitäviin nuijamiehiin. Taistelun muistoksi on kylän keskustaan pystytetty muistokivi. Koikkalan koulu (1884) oli toinen Juvan kansakouluista kirkonkylän koulun jälkeen.
 
Lisätietoa
Etelä-Savon rakennusperintö. Kulttuurihistoriallisesti merkittävät kohteet. Etelä-Savon seutukaavaliiton julkaisu 114. Mikkeli 1984.

Mikkelin seudun maisema-alueet. Täydennysinventointi 1999. Etelä-Savon maakuntaliiton julkaisu 47:2001.
 
kohteeseen sisältyy:  kirkko; koulu; kylä; talonpoikaistalo;
ympäristön nykyluonne:  agraarimaisema;
 
palaute kohdetiedoista
 
julkaisupäivämäärä 22.12.2009
 
sivun alkuun
 
Siirry Museoviraston valtakunnalliseen karttapalveluun:
Koikkalan kylä
 
© Museovirasto 2009