på svenska  paluu etusivulle  tietoa palvelusta  palaute  suurenna   pienennä  
PERUSHAKU
 
valitse kunta
kohteen nimi tai sen osa ?
 
kohteeseen sisältyy
ympäristön nykyluonne
 
KARTTAHAKU
kohteet maakunnittain

TIETOA PALVELUSTA

Sivustolla on julkaistu Museoviraston inventointi Valtakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt RKY. Sivuston www.rky.fi on tuottanut Museovirasto. Toteutuksesta vastaa Tmi Hilla Tarjanne.

Sivuston rakenne ja pdf-tiedostot

Etusivun vasemmassa osassa ovat kohdehaut.

Etusivun keskellä on inventoinnin ja palvelun kuvaus, keskelle avautuvat myös kohdetiedot. Ensimmäisenä kohdetiedoissa näytetään kohde kartalla. Kohdetietojen alareunassa näkyvät sivuston julkaisupäivä sekä sen jälkeiset mahdolliset päivitystiedot. Oikeassa reunassa näkyvät kohteen valokuvat, mikäli niitä on. Valokuvien alla on linkki Museoviraston karttapalveluun, jossa kohteen sijaintia voi tarkastella suuremmalla kartalla sekä katsella myös Museoviraston muita paikkatietoaineistoja.

Etusivulla olevasta linkistä avautuvat saamelaisten kotiseutualueen kohteet saamenkielellä pdf-tiedostoon.

Etusivulla oikealla ovat linkit opas- ja ohjeaineistoihin. Linkit "RKY kaavoituksessa ja lupamenettelyssä" sekä "Kysymyksiä ja vastauksia" ovat pdf-tiedostoja. Opas- ja ohjeaineistojen alta löytyy myös linkki paikkatietojen lataussivulle.

Pdf-tiedostojen lukemiseen tarvitaan Adobe Acrobat Reader -ohjelma. Ohjelma on maksuton ja se on ladattavissa Adoben verkkosivuilta http://www.adobe.com/fi/.

Tekijänoikeudet

Verkkopalveluun voi vapaasti linkittää ja tekstiä saa lainata tekijänoikeuslain mukaisesti, lähde on mainittava. Aineistoa saa käyttää vain lain ja hyvän tavan mukaisiin tarkoituksiin.

Valokuvien tekijänoikeudet ovat Museovirastolla ja/tai valokuvaajilla ellei toisin mainita. Valokuviin liittyy kohteen nimi, kuvaaja tai kuvaajataho sekä kuvausvuosi. Kuvien kaupallisesta käytöstä, esittämisestä ja kopioimisesta on sovittava erikseen. Museoviraston arkiston verkkosivuosoite on www.museovirasto.fi/fi/kokoelma-ja-tietopalvelut/kuvakokoelmat.

Kohteiden taustakartat tulevat Maanmittauslaitoksen rajapinnasta. Taustakartan julkaisulisenssi on CC by 4.0.

Palaute

Palautetta palvelusta voi antaa sivuston yläpalkissa olevan palaute-linkin lomakkeella. Palautetta kohteesta voi antaa kohdesivun alareunasta avautuvan palautelomakkeen kautta.

Palvelun käyttäjistä ei kerätä henkilötietoja rekisteriin.

Vastuu

Museovirasto vastaa verkkopalvelun sisällöstä. Havaitut virheet pyritään korjaamaan viivytyksettä. Päivityspäivämäärä ilmoitetaan. Museovirasto ei vastaa sivuston sisällön mahdollisten virheiden tai teknisistä syistä johtuvan käytön estymisen käyttäjälle aiheuttamista kustannuksista tai vahingosta.

 
© Museovirasto 2009